SKŁADNIKI
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Szparagi oczyszczam usuwając łykowate końcówki. Każdą sztukę dzielę na dwie części tj. grubsze twardsze łodyżki i te delikatniejsze.
- Na patelni podgrzewam oliwę. Wrzucam grubsze części szparagów. Mieszam co jakiś czas. Gdy lekko zrumienią się i dodaję delikatniejsze kawałki szparagów. Mieszam i pozostawiam na niedużym ogniu pod przykryciem do uzyskania pożądanej miękkości.
- Na koniec dodaję posiekany czosnek, mieszam i czekam aż uwolni aromat. Następnie pokrojoną fetę.
- Całość podgrzewam do lekkiego rozpuszczenia sera.
Makroskładniki w całości:
- białko 35,
- tłuszcz 52 g,
- węglowodany 12 g,
- kalorie 670 kcal.