Kategorie
Keto pieczywo

KETO CHLEB JAK TRADYCYJNY

Absolutnie, wyjątkowy i pyszny keto bochenek 😊 Nawet „normalniejsza” część rodziny zjada z zachwytem 😊

SKŁADNIKI 

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE 

  1. Twaróg, ocet, oliwę, białka i jajka blenduję do uzyskania napuszonej i gładkiej masy. Dodaję resztę składników i łączę / miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiam na ok. 10 minut. 
  2. Ciasto przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zwilżonymi dłońmi formuję bochenek, ewentualnie nacinam nożem jak przy tradycyjnych chlebie. 
  3. Piekę w nagrzanym piekarniku (góra-dół) w temp. 170°C przez ok. 40-45 minut.
  4. Kroję po całkowitym ostudzeniu. 
Makroskładniki w całości / w jednej kromce (10):
  • białko 61 / 6,1 g,
  • tłuszcz 51 / 5,1 g,
  • węglowodany 10 / 1 g,
  • kalorie 812 / 81,2 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *