Kategorie
Keto pieczywo

KETO CHLEB JAK TRADYCYJNY

Absolutnie, wyj膮tkowy i pyszny keto bochenek 馃槉 Nawet „normalniejsza” cz臋艣膰 rodziny zjada z zachwytem 馃槉

SK艁ADNIKI聽

*聽podlinkowane (pogrubione) produkty mo偶esz kupi膰 taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE聽

  1. Twar贸g, ocet, oliw臋, bia艂ka i jajka blenduj臋 do uzyskania napuszonej i g艂adkiej masy. Dodaj臋 reszt臋 sk艂adnik贸w i 艂膮cz臋 / miksuj臋 do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiam na ok. 10 minut.聽
  2. Ciasto przek艂adam na blach臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia. Zwil偶onymi d艂o艅mi formuj臋 bochenek, ewentualnie nacinam no偶em jak przy tradycyjnych chlebie.聽
  3. Piek臋 w nagrzanym piekarniku (g贸ra-d贸艂) w temp. 170掳C przez ok. 40-45 minut.
  4. Kroj臋 po ca艂kowitym ostudzeniu.聽
Makrosk艂adniki w ca艂o艣ci / w jednej kromce (10):
  • bia艂ko 61 / 6,1 g,
  • t艂uszcz 51 / 5,1 g,
  • w臋glowodany 10 / 1 g,
  • kalorie 812 / 81,2 kcal.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *