SKŁADNIKI
- 1 białko jaja (35-40 g),
- 100 g białego sezamu,
- 1,5 łyżeczki miękkiego masła,
- 1,5 łyżeczki tahini,
- 2-3 łyżki erytrolu,
- opcjonalnie wanilia lub aromat waniliowy,
- szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Do białka dodaję sezam, szczyptę soli, słodzik, wanilię, masło i tahini i mieszam do połączenia składników.
- Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tworząc nieduże płaskie porcje (u mnie 22).
- Piekę w nagrzanym do 150°C piekarniku przez ok. 25 minut (najlepiej obserwować). Można udekorować rozpuszczoną czekoladą.
Makroskładniki w całości / w jednym ciastku (22):
- białko 34 / 1,5 g,
- tłuszcz 74 / 3,4 g,
- węglowodany 2,5 / 0,1 g,
- kalorie 814 / 37 kcal.
2 odpowiedzi na “CIASTKA SEZAMOWE KETO LCHF ”
witam, czym można zastąpić pastę tanimi, może to być masło orzechowe??? pozdrawiam
Witam, może być masło orzechowe, pozdrawiam 😉