Kategorie
Keto pieczywo

KETO CALZONE

można zabrać na wycieczkę, do pracy, do szkoły 😉 Na zimno również pyszne!!

CIASTO

FARSZ

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE  

  1. Wszystkie składniki na ciasto miksuję do połączenia w jednolitą masę. Odstawiam na ok. 10 minut. 
  2. W tym czasie na patelni smażę wędlinę do farszu, dodaję cebulę i czosnek. Następnie pokrojone warzywa. Gdy całość lekko zrumieni się zdejmuję z ognia. 
  3. Ciasto dzielę na 4 równie części. Placki układam na papierze do pieczenia. Przykrywam drugim arkuszem papieru i nadaję im pożądany kształt okrągłych i płaskich placków. 
  4. Na połowie każdego placka kładę farsz i składam na pół jak pierogi sklejając boki. Wierzch posypuję serem. 
  5. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę (góra-dół) w temp. 170⁰C przez ok.  30 minut. 
Makroskładniki w całości / w jednym calzone (4):
  • białko ok. 136 / 34 g,
  • tłuszcz ok. 231 / 57,8 g,
  • węglowodany ok. 33,2 / 8,3 g,
  • kalorie 2818 / 704,5 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *