SKŁADNIKI:
- 220 g białek (z 6-7 jaj),
- 40 g złotego lub ciemnego siemienia lnianego (ziarna),
- 60 g ziaren słonecznika,
- szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- W misie malaksera umieszczam wszystkie składniki i miksuję przez 6-7 minut do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
- Masę przekładam do naczynia (15 x 15 cm) wyłożonego papierem do pieczenia.
- Piekę w nagrzanym piekarniku przez ok. 35-40 minut w temp. 140-150ºC („góra-dół”).
MAKROSŁADNIKI
w całości / w jednej kromce (6):
- Białko 54 / 9 g,
- Tłuszcz 34 / 5,7g,
- Węglowodany 14 / 2,3 g,
- Kalorie 598 / 99,7 kcal.