Kategorie
Dania obiadowe

| FLĄDRA W ZIOŁOWO-CZOSNKOWEJ PANIERCE

Pyszna i aromatyczna ryba w chrupiącej panierce.

SKŁADNIKI

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Filety z flądry myję i osuszam. Posypuję solą i pieprzem. Odstawiam.
  2. W jednej misce roztrzepuję jajka i śmietanę z przeciśniętymi ząbkami czosnku. W drugiej mieszam mąkę z ziołami.
  3. Na patelni rozgrzewam olej. Filety z ryby zanurzam najpierw w jajku, a następnie w mące z ziołami.
  4. Smażę na patelni z obu stron na złoty kolor.
  5. Podaję z sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *