Kategorie
Domowe pieczywo

| ORKISZOWE CIASTO PÓŁFRANCUSKIE

Szybka opcja jako baza do przeróżnych wypieków zarówno na słodko jak wytrawnie.

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE:

  1. Wszystkie składniki szybko łączę. Zagniecione ciasto należy schłodzić w lodówce przez ok. pół godziny.
  2. Po tym czasie ciasto rozwałkowuję i składam dwukrotnie. I tak dwa razy rozwałkowuję i składam.
  3. Następnie ciasto wykorzystuję według uznania do pasztecików, do ciastek nadziewanych owocami lub serem lub zwyczajnie pokrojonych dowolnych kształtów krakersów posypanych solą, ostra papryką i np. czarnuszką. Piekę ok. 10-15 minut w nagrzanym do 180ºC piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *