SKŁADNIKI
- 4-5 liści kapusty pekińskiej,
- 2-3 cm pora (z jasnej części),
- 5-6 rzodkiewek,
- 3 plastry żółtego sera,
- 4-5 jajek ugotowanych na twardo,
- 1,5 łyżki majonezu,
- 2 łyżki kwaśnej śmietany,
- odrobina soku z cytryny,
- natka pietruszki,
- szczypiorek,
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Kapustę kroję w paseczki. Pora w krążki, rzodkiewkę w talarki, a ser żółty w paski. Wszystkie pokrojone składniki wrzucam do miski i mieszam dokładnie. Na koniec dodaję drobno pokrojone jajka.
- Przygotowuję sos – łączę majonez, śmietanę i sok z cytryny. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dodaję do sałatki i mieszam.
- Posypuję natką pietruszki i szczypiorkiem.
MAKROSKŁADNIKI
- Białko 50 g,
- Tłuszcz 75 g,
- Węglowodany 8 g,
- Kalorie 932 kcal.