Kategorie
Keto wytrawnie

PIETRUSZKOWE NALEŚNIKI Z WĄTRÓBKĄ

Pyszne, pożywne i szybkie do zrobienia.

SKŁADNIKI NA FARSZ:

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI:

WYKONANIE:

  1. Na patelni rozpuszczam smalec. Smażę pokrojoną cebulę. Następnie dodaję oczyszczoną i pokrojoną wątróbkę. Smażę z każdej strony. Przykrywam i duszę pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15 minut.
  2. Całość blenduję, dodaję przyprawy, posiekaną zielenię, mieszam i odstawiam.
  3. Przygotowuję naleśniki. Jajka blenduję z rozpuszczonym i ostudzonym masłem, solą oraz natką pietruszki Smażę na lekko natłuszczonej patelni.
  4. Każdy naleśnik smaruję farszem wątrobowym. Zwijam i podgrzewam  na patelni lub w piekarniku.
  5. Można do każdego naleśnika dodać pieczarki, paprykę, suszone pomidory lub fetę. 

MAKROSKŁADNIKI:

W całości (bez fety) / w jednej porcji (było 6):

  • Białko 123 / 20,5 g,
  • Tłuszcz 127 / 21 g,
  • Węglowodany 12 / 2 g,
  • Kalorie 1687 / 281 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *