SKŁADNIKI
- ok. 220 g wątróbki drobiowej,
- 2-3 łyżki masła do smażenia,
- ¼ sałaty lodowej lub jedna rzymska,
- 1-2 garście mieszanki sałat,
- ¼ czerwonej papryki,
- garść oliwek,
- pół awokado,
- pół cebuli,
- garść szczypiorku,
- 2-3 łyżki soku z cytryny,
- opcjonalnie pół łyżeczki musztardy,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz,
Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK.
Więcej prostych keto przepisów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Zaczynam od usmażenia na maśle pokrojonej wątróbki. Odstawiam do ostudzenia.
- Oliwę łączę z sokiem z cytryny, musztardą, pieprzem i solą.
- Na półmisku układam pokrojone warzywa. Polewam sosem. Na koniec układam kawałki wątróbki.
MAKROSKŁADNIKI w całości:
- białko 46 g,
- tłuszcz 92 g,
- węglowodany 10 g,
- kalorie 1063 kcal.