SKŁADNIKI
- 4 jajka,
- 300 g kefiru,
- 60 g mielonego siemienia lnianego odtłuszczonego,
- 20 g łupiny babki jajowatej,
- 40 g mąki kokosowej,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wszystkie składniki miksuję.
- Przelewam do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia.
- Piekę w nagrzanym piekarniku przez 45-55 minut w temp. ok. 170ºC studzę na kratce.
MAKROSKŁADNIKI
- w całości chleba: tłuszcze: ok. 75 g | białka: ok. 64 g | węglowodany: ok. 18,7 g | kcal ok. 1045
- w jednej kromce (chleb można podzielić na ok. 20 średniej grubości kromek): tłuszcze: ok. 3,8 g | białka: ok. 3,2 g | węglowodany: ok. 0,9 g | kcal ok. 52,3