Kategorie
Keto desery

EKSPRESOWY TORCIK CZEKOLADOWY

Prosty, awaryjny pomysł na keto deser🙂

SKŁADNIKI:

WYKONANIE:

  1. Do rozpuszczonej i ostudzonej czekolady dodaję mascarpone i mleczko kokosowe. Jeśli masa zacznie warzyć się, a może zdarzyć się taka sytuacja jeśli czekolada będzie zbyt ciepła, wtedy dodajemy trochę mleczka lub mascarpone i mieszamy. Po chwili masa stanie się gładka (zerknij do filmu poniżej).
  2. Do masy dodaję dowolne orzechy i/lub migdały. Nie muszą być pokrojone. Mieszam, przekładam do tortownicy o średnicy 20 cm i wstawiam do zamrażalnika na ok. 45 minut.
  3. Dekoruję i kroję. Przechowuję w lodówce.

MAKROSKŁADNIKI:

w całości / w jednej porcji (16):

  • Białko 23 / 1,4 g,
  • Tłuszcz 139 / 8,7 g,
  • Węglowodany 35 / 2,2 g,
  • Kalorie 1509 / 94 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *