Kategorie
Na zimno

| PASZTET Z CUKINII

Pyszny pożywny i… bezmięsny 😉 Da się? Da 🙂

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Cebulę i czosnek drobno kroję. Delikatnie podsmażam na rozgrzanej oliwie.
  2. Startą cukinię lekko solę i odstawiam na kilka minut. Po tym czasie dobrze odsączam z nadmiaru soku. Dodaję startą marchew oraz usmażone cebulę i czosnek. Następnie resztę składników i dokładnie mieszam.
  3. Przekładam do formy posmarowanej masłem i posypanej otrębami lub bułką tartą. Piekę w nagrzanym do 170°C piekarniku przez 60 minut. 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *