Kategorie
Keto pieczywo

KETO BUŁKI Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI Jak upiec keto bułki?

Dla urozmaicenia keto diety bułeczki z pomidorami i mozzarellą 🙂

 

SKŁADNIKI:

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Łączę jajka, mozzarellę, wodę, oliwę i pomidory. Następnie dodaję pozostałe składniki. Mieszam i odstawiam na 10 minut.
  2. Następnie lepię bułki, mokre dłonie ułatiwiają formowanie zgrabnych kulek. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
  3. Piekę w nagrzanym piekarniku, najpierw z termoobiegiem 15-20 min. w temp. 170-180°C, a następnie „góra-dół” 15-20 minut w temp. 160-170°C (trzeba obserwować, żeby bułki nie przypiekły się za bardzo).

MAKROSKŁADNIKI

w jednej bułce (5 sztuk): 

  • tłuszcz ok. 15,8 g 
  • białko ok. 9,8 g 
  • węglowodany: ok. 2,8 g
  • energia ok. 199,6 kcal

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *