SKŁADNIKI
- pół szklanki drobnej mąki kokosowej,
- 6 jaj (wiejskich),
- 4-5 łyżek roztopionego masła lub oleju kokosowego plus odrobina do natłuszczenia patelni,
- 1 szklanka mleka roślinnego (np. kokosowego) lub wody,
- szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wystarczy zbledować i usmażyć około 15 naleśników.
- Warto przed każdym naleśnikiem natłuścić patelnię (odrobiną oleju kokosowego), wtedy naleśniki bez problemu odwracamy na drugą stronę.
MAKROSKŁADNIKI
w całości (wykorzystałam mleko kokosowe 80%):
- Tłuszcz ok. 178 g,
- Białko ok. 50 g,
- Węglowodany ok. 25 g,
- Kalorie 1923 kcal
w jednym naleśniku (było 14):
- Tłuszcz ok. 12,7 g,
- Białko ok. 3,6 g,
- Węglowodany ok. 1,8 g,
- Kalorie 137 kcal