Kategorie
Dania obiadowe

| ZUPA POROWA Z CHRZANEM

Dziś jesienno-zimowa zupa mocno rozgrzewająca. Bardzo pożywna! I ten smak… ten zapach w domu… Po prostu przepyszna. Polecam! :))

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Ziemniaki kroję w dosyć grubą kostkę. Oczyszczone pory kroję w plastry. Czosnek siekam.
  2. W dużym garnku rozgrzewam masło i dorzucam pokrojony boczek. Gdy zacznie mocno skwierczeć dodaję ziemniaki i lekko je solę. Gdy będą już podsmażone dodaję czosnek. Po kilku minutach pory. Następnie zalewam wszystko gorącym bulionem warzywnym lub jeśli nie mam bulionu po prostu gorącą wodą (wówczas dodaję pół łyżeczki soli).
  3. Gotuję wszystko ok. 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec do zupy dodaję śmietanę wymieszaną z chrzanem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Posypuję obficie natką pietruszki.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *