Super aromatyczne i ekstra kruche keto ciacha😉 Można udekorować polewą lub lukrem, podać z konfiturą lub mascarpone…
SKŁADNIKI
- 80-90 g mąki migdałowej,
- 20 g mąki bambusowej lub budyniu w proszku bez cukru,
- 120 g miękkiego masła,
- 20-30 g erytrolu w pudrze,
- opcjonalnie wanilia,
- skórka z cytryny,
- szczypta soli,
- 1-2 łyżeczki sok z cytryny.
Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić z kodem rabatowym SAGANEK.
Więcej prostych deserów znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Wszystkie składniki przekładam do misy i łączę do uzyskania jednolitej masy.
- Lepię kulki wielkości orzecha włoskiego. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przygniatam dwa razy widelcem tworząc kratkę na każdym ciastku.
- Wstawiam do rozgrzanego piekarnika i piekę góra-dół w temp. 160ºC przez ok. pół godziny.