Super aromatyczne i ekstra kruche keto ciacha馃槈 Mo偶na udekorowa膰 polew膮 lub lukrem, poda膰 z konfitur膮 lub mascarpone…
SK艁ADNIKI
- 80-90 g m膮ki migda艂owej,
- 20 g m膮ki bambusowej lub budyniu w proszku bez cukru,聽
- 120 g mi臋kkiego mas艂a,聽
- 20-30 g erytrolu w pudrze,聽
- opcjonalnie wanilia,
- sk贸rka z cytryny,
- szczypta soli,聽
- 1-2 艂y偶eczki sok聽z聽cytryny.
Podlinkowane (pogrubione) produkty mo偶esz kupi膰 z kodem rabatowym SAGANEK.
Wi臋cej prostych deser贸w znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Wszystkie sk艂adniki przek艂adam do misy i 艂膮cz臋 do uzyskania jednolitej masy.
- Lepi臋 kulki wielko艣ci orzecha w艂oskiego. Uk艂adam na blasze wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Przygniatam dwa razy widelcem tworz膮c kratk臋 na ka偶dym ciastku.
- Wstawiam do rozgrzanego piekarnika i piek臋 g贸ra-d贸艂 w temp. 160潞C przez ok. p贸艂 godziny.