Kategorie
Keto wytrawnie

SMALEC NA DWA SPOSOBY

Najprostsze rozwiązanie w odmienionej wersji. Jako smarowidło lub baza do szybkiej jajecznicy 😍

Nadmiar smalcu możemy zamrozić zaraz po ostudzeniu. Smakuje potem równie wybornie jak tuż po przygotowaniu.

I WERSJA SKŁADNIKI

II WERSJA SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto i low carb znajdziesz w eBookach oraz pakietach eBooków:

PAKIET 500

WYKONANIE

  1. Słoninę i boczek kroję w kostkę. Smażę na obszernej patelni mieszając od czasu do czasu, aż oddzieli się tłuszcz i powstaną złociste skwarki. Dodaję pokrojoną cebulę i czosnek, lekko posypuję solą i smażę, aż cebula zmięknie i zeszkli się. 
  2. Na koniec dodaję pokrojoną kiełbasę chorizo i smaże krókto. Jedynie do momentu zrumienienia. Doprawiam majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Ostudzony smalec przekładam do naczynia, w którym będę przechowywać w lodówce. 
  3. W podobny sposób postępuje przygotowując drugą wersję smalcu. Gdy tylko cebula zmięknie dodaję pokrojone pomidory i ogórki. Smażę krótko i doprawiam do smaku. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *