Kategorie
Dania obiadowe

DOMOWE PALUSZKI DO CHRUPANIA

SKŁADNIKI:

  • 300g mąki orkiszowej jasnej (może być zwykła pszenna),
  • 2-3 łyżki otrębów owsianych lub żytnich* (opcjonalnie),
  • 250g półtłustego twarogu,
  • 200g masła,

oraz

  • gruba sól, mielona papryka ostra i/lub dowolne przyprawy (rozmaryn,  oregano, kminek, czarnuszka)

WYKONANIE:

Wszystkie składniki szybko łączę.  Następnie ciasto rozwałkowuje wykrawam długie paski posypuję solą, papryką i/lub przyprawami i skręcam tak jak na zdjęciu. Piekę ok. 10-15 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Upieczone paluszki muszą być rumiane.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *