
SKŁADNIKI:
- 200 g płatków owsianych,
- 100 g ziaren słonecznika,
- 100 g pestek dyni,
- 50 g siemienia lnianego,
- 0,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich, laskowych lub migdałów,
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego,
- 1 łyżka nasion chia,
- 50 g sezamu,
- 1,75 szklanki ciepłej przegotowanej wody,
- 4 drobno pokrojone suszone śliwki (opcjonalnie),
- 1 łyżeczka soli.
WYKONANIE:
Wszystkie suche składniki mieszam. Zalewam wrzątkiem i dokładnie łączę. Odstawiam na kilkanaście minut. Przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym do 180C piekarniku przez 50-60 minut. Studzę na kratce. Kroję po całkowitym wystudzeniu.
Smacznego!