SKŁADNIKI
- 6-7 kawowych keto naleśników (przepis),
- 200 g mascarpone,
- 3 łyżki śmietany 18%,
- 2 łyżki erytrolu (opcjonalnie),
- 2 łyżki tahini,
- 2 łyżki dżemu bez cukru (np. wiśniowego, porzeczkowego, jagodowego),
- kakao do posypania.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Mascarpone łączę ze śmietaną, ewentualnie dodaję erytrol.
- Dzielę na dwie części do jednej dodaję tahini i dokładnie mieszam.
- W ten sposób mam dwie masy do przełożenia naleśników (jedną mascarpone ze śmietaną, a drugą mascarpone ze śmietaną i tahini).
- Dodatkowo dwie warstwy kremu urozmaicam łyżką konfitury. Wierzch posypuję kakao. Przed podaniem chłodzę w lodówce.
MAKROSKŁADNIKI
w całości / w jednym kawałku (było 10):
- Tłuszcz ok. 138 / 13,8 g,
- Białko ok. 38 / 3,8 g,
- Węglowodany ok. 25 / 2,5 g,
- Kalorie 1511 / 151,1 kcal