Kategorie
Keto pieczywo

KETO PASZTECIKI

Pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu, które po przygotowaniu znakomicie sprawdza się jako farsz do keto bułek – pasztecików!

Ciasto jest chrupiące, suche w środku, proste do zrobienia i na jego bazie można przygotować mnóstwo pysznych keto wypieków! Absolutnie warte uwagi 😍

SKŁADNIKI NA CIASTO

FARSZ

NA WIERZCH

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych przepisów na keto bułki i bochenki znajdziesz w pakiecie:

WYKONANIE

  1. Zaczynam od przygotowania farszu. Mięso mielę w maszynce lub rozdrabniam w malakserze. Na patelni podgrzewam tłuszcz i smażę cebulę. Dodaję pokrojone pieczarki i kapustę. Smażę przez kilka minut.
  2. Następnie duszę pod przykryciem przez ok. pół godziny. Na koniec dodaję mięso, przyprawy i mieszam. Zostawiam do ostudzenia.
  3. Składniki na ciasto łączę do uzyskania jednolitej, gąbczastej i zwartej masy. Zostawiam na kilka minut.
  4. Zwilżonymi dłońmi lepię z ciasta podłużne bułki, w których umieszczam solidną porcję farszu (dokładna instrukcja w filmie). Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Bułeczki smaruje oliwą. Posypuję makiem, sezamem lub czarnuszką. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę góra-dół w temp. 160ºC przez ok. 1 godzinę. Studzę na kratce. 

2 odpowiedzi na “KETO PASZTECIKI”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *