Proste do zrobienia. Znakomite połączenie twarogu, masła, kokosa pod chrupiącą czekoladą. Rozchodzą się jak świeże bułeczki, więc warto zrobić z podwójnej porcji 🥰
SKŁADNIKI
- 250 g tłustego twarogu,
- 50 g rozpuszczonego masła,
- 2-3 łyżki słodziku w pudrze,
- 4-5 łyżek wiórków kokosowych,
- wanilia lub aromat waniliowy.
POLEWA
- 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej z 1 łyżką masła.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Do misy przekładam twaróg, rozpuszczone masło, słodzik, aromat, wiórki kokosowe i blenduję do połączenia.
- Z masy lepię okrągłe ciastka o grubości ok. 1 cm. Układam na talerzu i wstawiam do zamrażalnika na ok. 10 minut.
- W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę z masłem.
- Schłodzone serniki dekoruję polewą i jeszcze na kilka minut wstawiam do zamrażalnika, żeby czekolada całkowicie zastygła.
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (11):
- białko 50 / 4,5 g
- tłuszcz 154 / 14 g
- węglowodany 31 / 2,8 g
- kalorie 1740 / 158 g