Kategorie
Keto wytrawnie

ZAPIEKANKA Z DYNIĄ Z AIR FRYER

Super pyszne rozwiązanie na jesienną kolację lub obiad😉

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto i low carb znajdziesz w eBookach oraz pakietach eBooków:

WYKONANIE

  1. Warzywa i ser feta kroję w kostkę. Układam w naczyniu, lekko polewam oliwą i piekę przez ok. 12 minut w temp. 160ºC.
  2. Jajka roztrzepuję ze śmietaną, 1 łyżką oliwy i przyprawami. Polewam warzywa z fetą. Kontynuuję pieczenie przez ok. 10-13 minut w temp. 150-160ºC.
  3. Jeśli użyjemy innego gatunku dyni lub chcemy, żeby była bardziej miękka możemy zacząć od upieczenia samej pokrojonej dyni, następnie po ok. 10 minutach dodajemy pokrojoną paprykę i fetę i dalej postępujemy podobnie. 
Makroskładniki w całości:
  • białko 66 g,
  • tłuszcz 91 g,
  • węglowodany 20 g,
  • kalorie 1166 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *