Kategorie
Keto wytrawnie

KETO TARTA Z TUŃCZYKIEM

Proste rozwiązanie do wykorzystania na wiele okazji. Znakomici sprawdzi się jako przystawka, jako dodatek do śniadaniówki lub jako urozmaicenia dowolnego posiłku😉

SKŁADNIKI NA CIASTO

FARSZ

NA WIERZCH

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w BESTSELLERZE

WYKONANIE

  1. Składniki na ciasto łączę do uzyskania jednolitej masy. Jeśli mam czas, chłodzę w zamrażalniku. Schłodzone ciasto kroję w cienkie plastry
    i wypełniam dno i boki formy do pieczenia tarty. 
  2. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę ok. 15 minut w temp. ok. 160°C (góra-dół).
  3. Do misy przekładam serek kanapkowy, majonez, odsączonego tuńczyka
    i mieszam. Następnie skórkę i sok z cytryny, pokrojoną paprykę, ogórki konserwowe, pomidory suszone, koperek, jajka starte na drobnych oczkach, sól i pieprz. Dokładnie mieszam. 
  4. Masę przekładam na upieczony, ostudzony spód. Wierzch posypuję startym serem. Ewentualnie dekoruję ogórkiem kiszonym pokrojonym w kostkę. Chłodzę przed podaniem.
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (8):
  • białko 112 / 14 g,
  • tłuszcz 240 / 30 g,
  • węglowodany 30 / 3,4 g,
  • kalorie 2754 / 344 kcal.

 

Zdjęcie-okładka przepisu pochodzi z canva.com.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *