SKŁADNIKI
- 220 g serka typu włoskiego (capri),
 - 1 kulka (125 g) mozzarelli,
 - 2 jajka,
 - 1 łyżka kisielu lub budyniu w proszku bez cukru,
 - 1 kopiasta łyżka mąki migdałowej,
 - 2-3 łyżki erytrolu,
 - wanilia, aromat waniliowy, cytrynowy lub śmietankowy,
 - 2 łyżki miękkiego masła,
 - szczyptę soli,
 - 1 dojrzała morela.
 
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Do miski przekładam wszystkie składniki i blenduję do całkowitego połączenia. Masę przekładam do czterech kokilek natłuszczonych masłem. Na wierzch układam kawałki moreli.
 - Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę góra-dół w temp. 160-170ºC przez 30-40 minut. Można podawać na ciepło lub na zimno.
 
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (4):
- białko 72,4 / 18,1 g,
 - tłuszcz 106 / 26,5 g,
 - węglowodany 23 / 5,8 g,
 - kalorie 1341 / 335 kcal.
 
		