Kategorie
Keto desery

WILGOTNE CIASTO CZEKOLADOWE KETO LCHF

Ciasto, które skusi nawet największego keto sceptyka 😉 Soczyste, pachnące i super smaczne! Nawet następnego dnia, nie tracąc nic na swym wilgotnym pysznym wnętrzu. Absolutnie polecam! 💖

SKŁADNIKI

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:

WYKONANIE

  1. Do jajek dodaję masło oraz śmietanę i łączę. Następnie wszystkie sypkie składniki i mieszam do połączenia. Na koniec dodaję starte na dużych oczkach jabłko i posiekaną czekoladę. Mieszam.
  2. Ciasto przekładam do formy (ok. 20 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.  
  3. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę góra-dół w temp. 170°C przez ok. 40 minut (najlepiej obserwować i sprawdzić patyczkiem).
  4. Po ostudzeniu polewam rozpuszczoną czekoladą połączoną ze śmietanką (najlepiej rozpuścić i połączyć w kąpieli z gorącą wodą). Wstawiam do lodówki, żeby polewa zastygła.  
Makroskładniki w całości / w jednym kawałku (12): 
  • białko 62 / 5,2 g, 
  • tłuszcz 175 / 14,6 g, 
  • węglowodany 54 / 4,5 g, 
  • kalorie 2103 / 175 kcal.

10 odpowiedzi na “WILGOTNE CIASTO CZEKOLADOWE KETO LCHF”

Bożesz ale to pyszne 😍dałam zamiast śmietany majonez a do polewy śmietanę wegańska 36% . Dzieciaki jedzą jak nigdy . Przepyszny murzynek takiego jeszcze nie jadłam nawet za czasów pszenicy w domu 😅

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *