SKŁADNIKI
- 70-75 g mąki migdałowej,
- 30 g mąki kokosowej,
- 35 g łupiny babki jajowatej,
- 4 jajka,
- 200 ml ciepłej wody,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka soli.
*podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych przepisów na keto bułki i bochenki znajdziesz w pakiecie:
WYKONANIE
- Wszystkie składniki miksuję do uzyskania jednolitej masy. Odstawiam na ok. 10 minut.
- Zwilżonymi dłońmi lepię kulki. Jeśli robię bajgle wykrawam środek i nadaję kształt oponki, jeśli mają być bułki zostawiam kształt kulek.
- Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku (góra-dół) w temp. 150°C przez ok. 40 minut.
- Kroję po całkowitym ostudzeniu.
Makroskładniki w całości:
- Tłuszcz ok. 74 g,
- Białko ok. 48 g,
- Węglowodany ok. 9 g,
- Kalorie 975 kcal
Makroskładniki w jednej bułce bez dodatków (było 6):
- Tłuszcz ok. 12 g,
- Białko ok. 8 g,
- Węglowodany ok. 1,5 g,
- Kalorie 163 kcal