Kategorie
Keto pieczywo

KETO CHLEBEK CZOSNKOWY Z PATELNI LUB AIR FRYER

Super rozwiązanie w awaryjnych sytuacjach.

Z powodzeniem można upiec jako solidny keto bochenek upieczony w piekarniku (z podwójnej lub potrójnej porcji). Kapitalnie smakuje jeszcze ciepły z samym masłem oraz wystudzony jako baza do szybkich kanapek z pomidorem 🥰

SKŁADNIKI

keto chlebek z patelni

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych przepisów na keto bułki i bochenki znajdziesz w pakiecie:

WYKONANIE

  1. Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną i lśniącą pianę. Następnie dodaję żółtka i lekko ubijam do połączenia. Na koniec delikatnie mieszając wsypuję stopniowo mąkę, zioła, ser i przeciśnięty czosnek.
  2. Na patelni podgrzewam tłuszcz. Przekładam ciasto, przykrywam tak, żeby pozostała szczelina i piekę/smażę na małym ogniu aż ciasto zastygnie. Następnie odwracam na drugą stronę, żeby zrumienić.
  3. Chlebek możemy upiec także w air fryer w temp. 160ºC przez ok. 15 minut. Po tym czasie warto odwrócić i kontynuować pieczenie przez ok. 2-3 minuty, żeby zrumienić także od spodu. 
Makroskładniki w całości:
  • białko 34 g,
  • tłuszcz 40 g,
  • węglowodany 2,5 g,
  • kalorie 500 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *