SKŁADNIKI:
- 4 jajka,
- 1 łyżka oliwy,
- opcjonalnie ulubione świeże zioła (np. natka pietruszki),
- ewentualnie szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE:
- Jajka i oliwę blenduję do połączenia.
- Jeśli patelnia nie ma nieprzywierającej powierzchni warto natłuścić. Wylewam porcję ciasta i smażę placek/naleśnik.
- Można posypać ulubionymi ziołami, natką pietruszki lub koperkiem.
- Gdy tylko naleśnik zastygnie (smażymy z jednej strony, nie odwracamy) zwijam rulon i wylewam kolejną porcję ciasta, tak żeby oba naleśniki stykały się.
-
Dalej postępuję jak z poprzednim plackiem – posypuję ziołami i nawijam na wcześniej zrolowany naleśnik.
-
Kroję jak tradycyjny domowy makaron.
- Wspaniale smakuje z rosołem lub pomidorową.