SKŁADNIKI:
*w każdej wersji biszkoptów na 1 jajko przypada łącznie 1 łyżka czegoś sypkiego (może być połączenie mąki, kakako, budyniu, skrobi itp.)
WYKONANIE:
Białko oddzielam od żółtka i ubijam na sztywną pianę, dodaję słodzik, a potem żółtko. Ubijam jeszcze przez chwilę. Następnie dosypuję łyżkę mąki lub mąki połączonej z budyniem w proszku lub kakao oraz szczyptę proszku do pieczenia.
Łyżką układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia kleksy z ciasta. Piekę w nagrzanym piekarniku w 160°C przez 8-10 minut.
Copyright © 2025 Saganek.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone | All Rigths reserved.
ZABRANIA SIĘ kopiowania zdjęć oraz opisów (w całości lub w części) BEZ ZGODY autora, właściciela i administratora strony (ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych).
Nie obejmuje to udostępniania tzw. linkowania odsyłającego do strony z PODANIEM ŹRÓDŁA TEKSTU I ZDJĘCIA.