SKŁADNIKI
- 70 g miękkiego masła,
- 100 g gęstego serka kanapkowego,
- 30 g mąki łubinowej,
- 10 g mąki bambusowej,
- 3 ząbki czosnku,
- opcjonalnie 1 łyżeczka ziół (np. włoskich),
- szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto i low carb znajdziesz w eBookach oraz pakietach eBooków:
WYKONANIE
- Wszystkie składniki przekładam do miski i łączę do uzyskania jednolitej plastycznej masy. Ważne, żeby serek kanapkowy nie był wodnisty on decyduje o konsystencji ciasta.
- Masę przekładam na papier do pieczenia lub tackę papierową do air frajera przykrywam drugą drugim arkuszem papieru lub drugą tacką do pieczenia i rozwałkowuje do uzyskania płaskiego placka.
- Piekę w air fryer (lub w piekarniku góra dół) w temperaturze 160ºC przez ok. 12-15 minut.
- Kroję po ostudzeniu i podaję z sałatką lub z zupą.