SKŁADNIKI
- 250-300 ml mocnej kawy,
- 100 ml tłustego mleka lub śmietanki 30%,
- 1-2 łyżki słodziku w pudrze,
- aromat karmelowy, waniliowy, śmietankowy,
- 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 50 ml wody.
Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić z kodem rabatowym SAGANEK.
Więcej prostych deserów znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Do misy przelewam ostudzoną kawę, mleko, rozpuszczoną ostudzoną żelatynę. Dodaję także, słodzik oraz aromat. Mieszam i wstawiam do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
- Następnie blenduję do wygładzenia i napuszenia masy. Przekładam do pucharków.
- Dekoruję owocami i np. kruszonym kakao.
Makroskładniki w całości (bez dodatków):
- białko 17 g,
- tłuszcz 4 g,
- węglowodany 4 g,
- kalorie 122 kcal.