SKŁADNIKI
- 15 g mąki kokosowej lub 25 g mąki migdałowej,
- 15 g mąki bambusowej,
- 200 g serka wiejskiego,
- 2 jajka,
- ok. 40 g startego jabłka,
- szczypta soli,
- ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia,
- oraz do smażenia 1,5 łyżki smalcu/oleju kokosowego/masła klarowanego do smażenia.
WYKONANIE
- Wszystkie składniki na ciasto łączę. Smażę z obu stron na lekko natłuszczonej rozgrzanej patelni nakładając łyżką porcję ciasta. Można oprószyć słodzikiem w pudrze lub podać z łyżką śmietany z cynamonem.
Makroskładniki w całości / w jednym racuchu (7):
- białko 36 / 5,1 g,
- tłuszcz 47 / 6,7 g,
- węglowodany 11 / 1,6 g,
- kalorie 624 / 89 kcal.
W odpowiedzi na “KETO RACUCHY Z SERKA WIEJSKIEGO”
Wow, keto racuchy z serka wiejskiego? Brzmi pysznie! Muszę spróbować zrobić je na weekend.