Kategorie
Keto desery

KETO BLOK CZEKOLADOWY

Kolejny pomysł na prosty deser w stylu keto i low carb🥰

Dodatki możemy zmieniać według uznania, wykorzystać dowolne orzechy, a także niewielką ilość suszonych owoców. Możemy także rozdrobnić ciasto, żeby stanowiło mniej widoczny dodatek.

CIASTO

MASA

keto blok czekoladowy

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:

keto desery

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki na ciasto łączę do uzyskania jednolitego ciasta. Przekładam do formy (u mnie silikonowa okrągła 20 cm). Piekę w air fryer w temp. 160ºC przez ok. 10-12 cm. Na koniec ciasto odwracam i piekę jeszcze przez ok. 3 minuty, żeby zrumienić i dodatkowo wysuszyć. 
  2. Ciasto studzę. W tym czasie łączę składniki na masę. Sprawdzam smak. Ewentualnie dodaję sok z cytryny, słodzik, kakao, cynamon, aromat. 
  3. Do masy możemy dorzuć posiekane orzechy lub migdały, kawałek pokruszonego ostudzonego ciasta. Połowę masy przekładam do formy (może być ta sama, w której piekliśmy ciasto). Na masę kładę pokrojone w paski, kwadraty lub dowolne kształty ciasto. Przykrywam pozostałą częścią masy i posypuję resztą rozdrobnionego ciasta (okruchy). 
  4. Całość chłodzę z zamrażalniku przez ok. 30 minut. Jeśli mamy czas przed podaniem deser możemy zostawić na kilka godzin w lodówce, dzięki temu smaki poszczególnych składników będą wzajemnie znakomicie uzupełniały się.  

W odpowiedzi na “KETO BLOK CZEKOLADOWY”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *