SKŁADNIKI (na 14-15 sztuk)
- 4 białka,
- szczypta soli,
- 3-4 łyżki słodziku w pudrze,
- aromat migdałowy,
- 1 szklanka mąki migdałowej.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Wciąż ubijając dodaję słodzik.
- Następnie sukcesywnie wsypuję mąkę i delikatnie mieszam. Na koniec dodaję aromat.
- Porcje ciasta nakładam łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (1-1,5 łyżki masy to jedno ciastko).
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę góra-dół w temp. 150-160ºC przez ok. 10-15 minut.
Makroskładniki w całości:
- białko 42 g,
- tłuszcz 58 g,
- węglowodany 9 g,
- kalorie 731 kcal.