Pomysł na pyszny dodatek do kawy albo śniadaniówki 😊 Pyszne, aromatyczne i super szybkie do zrobienia 😎
SKŁADNIKI
- 85 g mąki migdałowej,
- 20 g mąki bambusowej,
- 30 g łupiny babki jajowatej,
- 3 łyżki słodziku,
- 4 jajka,
- 200 ml ciepłego mleka lub wody,
- wanilia, aromat śmietankowy, karmelowy,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- szczypta soli.
oraz
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Wszystkie składniki łączę do uzyskania jednolitej masy. Odstawiam na kilka minut.
- W tym czasie rozpuszczam masło. Słodzik mieszam z cynamonem. Formę np. do pieczenia babki natłuszczam masłem i posypuję cynamonem.
- Zwilżonymi dłońmi lepię z ciasta kulki. Zanurzam w maśle i obtaczam w mieszance cynamonowej. Układam w przygotowanej formie do pieczenia.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę góra-dół w temp. 150°C przez ok. 40-50 minut.
- Rwę lub kroję po całkowitym ostudzeniu.