Kategorie
Keto desery

CIASTO PLE艢NIAK KETO LOW CARB

Kolejny pomys艂 na ciacho na 艣wi臋ta. Tym razem inspiracja z domu rodzinnego馃グ

Do ciasta mo偶emy wykorzysta膰 wi臋cej konfitury. Je艣li u偶ycie budyniu nie stanowi problemu, mo偶emy w ca艂o艣ci wykorzysta膰 go do przygotowania bezy (wtedy nie dodajemy wi贸rk贸w kokosowych, a zast臋pujemy je budyniem).

SK艁ADNIKI NA CIASTO

oraz

  • do ciemnego ciasta 1 艂y偶eczka kakao,

BEZA

oraz

*聽podlinkowane (pogrubione) produkty mo偶esz kupi膰 taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Wi臋cej prostych keto deser贸w znajdziesz w ebookach:

keto desery

WYKONANIE

  1. Wszystkie sk艂adniki na ciasto 艂膮cz臋. Dziel臋 na dwie cz臋艣ci 戮 i 录. Do mniejszej cz臋艣ci dodaj臋 kakao. Ciasto zostawiam w zamra偶alniku na ok. 30-40 minut.
  2. Nast臋pnie wi臋ksz膮 cz臋艣膰 jasnego ciasta 艣cieram na tarce na du偶ych oczkach i wype艂niamy nim dno nat艂uszczonej posypanej m膮k膮 tortownicy (20 cm). Na ciasto przek艂adam i rozprowadzam r贸wnomiernie konfitur臋. Przykrywam startym na du偶ych oczkach ciemnym ciastem z kakao.
  3. Bia艂ka ubijam na sztywn膮 pian臋. Dodaj臋 s艂odzik i jeszcze przez chwil臋 ubijam. Nast臋pnie stopniowo wsypuj臋 wi贸rki oraz budy艅 i delikatnie 艂膮cz臋.
  4. Pian臋 przek艂adam na ciemne ciasto. Na wierzch 艣cieram reszt臋 jasnego.
  5. Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piek臋 g贸ra d贸艂 w temp. 160-170鈦癈 przez 40-45 minut. Na koniec piek臋 z u偶yciem tylko dolnej grza艂ki przez 10-15 minut.
  6. Zostawiam w uchylonym piekarniku do ca艂kowitego ostudzenia. Posypuj臋 s艂odzikiem w pudrze.聽
Makrosk艂adniki w ca艂o艣ci / w jednej porcji (16):
  • bia艂ko 33 /聽 2,1 g,
  • t艂uszcz 146 / 9,1 g,
  • w臋glowodany 42 / 2,6 g,
  • kalorie 1623聽 / 101 kcal.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *