Kategorie
Keto wytrawnie

WYBORNA WĄTRÓBKA Z PIECZARKAMI

Kolejna wariacja z podrobami w roli głównej. Tym razem wątróbka. Delikatna, aksamitna w doborowym towarzystwie pieczarek i śmietany <3

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto i low carb znajdziesz w eBookach oraz pakietach eBooków

WYKONANIE

  1. Na patelni podgrzewam tłuszcz dodaję posiekaną cebulę i czosnek. Gdy zacznie rumienić się dodaje pokrojone pieczarki i paprykę. Smażę, aż stracą jędrność. Zostawiam na małym ogniu.
  2. Na drugiej patelni podgrzewam smalec i smażę wątróbkę mieszając co jakiś czas.
  3. Do pierwszej patelni z pieczarkami dodaję śmietanę i jogurt, mieszam do połączenia. Doprawiam do smaku. Na koniec przekładam usmażoną wątróbkę (nie musi być mocno usmażona, wystarczy, żeby straciła różowy kolor). Całość duszę pod przykryciem przez ok. 5 minut. Ewentualnie doprawiam do smaku. Przed podaniem posypuję szczypiorkiem, natką oraz skórką z cytryny.  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *