Kategorie
Keto wytrawnie

KETO PIZZA NA PUSZYSTYM SPODZIE

Pomysł na puszyste ciasto do pizzy. Wystarczy połączyć składniki. Możemy zmieniać dodatki i przyprawy za każdym razem ciesząc się nowym wymiarem smaku💖 Bardzo polecam😉

SKŁADNIKI

DODATKI WEDŁUG UZNANIA 

* podlinkowane, pogrubione produkty z listy składników możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych przepisów na keto bułki i bochenki znajdziesz w pakiecie:

WYKONANIE

  1. W misce umieszczam wszystkie składniki i łączę do uzyskania jednolitej masy.  
  2. Ciasto przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (papier można lekko natłuścić). Rozprowadzam tak, żeby uzyskać płaski okrągły placek. Wierzch lekko spryskuję oliwą z oliwek. 
  3. Piekę w nagrzanym do 170°C piekarniku przez ok. 30 minut (góra-dół), najlepiej obserwować. Następnie na cieście układam dowolne dodatki i kontynuuję pieczenie przez 8-10 minut. 
MAKROSKŁADNIKI w całości (w samym cieście):
  • białko 47 g,
  • tłuszcz 46 g,
  • węglowodany 7 g,
  • kalorie 720 kcal.

2 odpowiedzi na “KETO PIZZA NA PUSZYSTYM SPODZIE”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *