Kategorie
Keto desery

CIASTO DOMEK CHATKA KETO LOW CARB

Dziś super smaczna podróż sentymentalna 😉 Konfiturę możemy zastąpić świeżymi owocami. Jedną warstwę zrobić kakaową. W każdej wersji absolutnie polecam!

SKŁADNIKI NA CIASTO

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ

oraz

POLEWA

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i miksuję do połączenia. Dzielę na dwie części. Każdą umieszczam pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia
    i rozwałkowuję/rozcieram na płaski placek o mniej więcej równych bokach. Każdy placek piekę góra-dół w temp. 150-160ºC przez ok. 20 minut (najlepiej obserwować). 
  2. Składniki na masę miksuję. Wstawiam do lodówki, żeby masa zaczęła tężeć. 
  3. Następnie 1/3 porcji masy przekładam ostudzone już placki (czyli pomiędzy dwoma plackami jest warstwa kremu). Na wierzch kładę pozostałą masę. Pośrodku wzdłuż układam konfiturę (lub świeże owoce).
  4. Ciasto kroję na trzy równe części, tak żeby część z konfiturą była w środkowej części. Ciasto składamy do środka (najlepiej składanie ciasta zrobić na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej) chwytając za boki, żeby uzyskać trójkątny deser w kształcie… szałasu 😉 Zobacz film z przepisem. Ciasto zawijam w papier lub folię, na której było składane i wstawiam do lodówki do całkowitego zastygnięcia. 
  5. Dekoruję rozpuszczoną w kąpieli wodną czekoladą połączoną z mascarpone.  Kroję po całkowitym zastygnięciu polewy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *