Kategorie
Keto desery

OBŁĘDNA TARTA KOKOSOWA

Delikatna z chrupiącym spodem. Niebiańska wręcz! Bardzo polecam😊💗

CIASTO

MASA 

plus 2-3 łyżki kwaśnej konfitury (np. malinowej) bez dodanego cukru.

 

Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki na ciasto łączę do uzyskania jednolitego ciasta. Chłodzę w zamrażalniku przez ok. pół godziny. Schłodzone ciasto kroję w cienkie plastry i wypełniam dno i boki formy do pieczenia tarty (u mnie o średnicy ok. 24 cm). 
  2. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę ok. 20 minut w temp. ok. 160°C góra-dół (najlepiej obserwować). 
  3. Po upieczeniu studzę. 
  4. Do miski przekładam mascarpone, jogurt / śmietanę, słodzik, masło, pastę kokosową i miksuję. Na koniec dodaję wiórki kokosowe, a potem sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę / galaretkę. 
  5. Wierzch upieczonego ciasta smaruję kwaśną konfiturą bez dodatku cukru. Następnie przekładam masę kokosową. Posypuję wiórkami kokosowymi i wstawiam do lodówki do całkowitego zastygnięcia.  
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (18):
  • białko 60 / 3,3 g, 
  • tłuszcz 330 / 18,3 g,
  • węglowodany 57 / 3,2 g,
  • kalorie 3476 / 193 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *