SKŁADNIKI
- 300 g tłustego twarogu,
- 4 jajka,
- 30 g budyniu śmietankowego w proszku (bez cukru),
- 40 g wiórków kokosowych,
- 50 g mielonego siemienia lnianego,
- 10 g ksylitolu lub erytrolu.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wszystkie składniki blednuję. Odstawiam na kilka minut. Następnie z masy formuję oponki, najpierw lepiąc kulkę, a potem wycinam kieliszkiem dziurkę.
- Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piekę w nagrzanym piekarniku najpierw z termoobiegiem przez 15 minut w temp. 170-180ºC, następnie góra-dół przez 10-15 minut w temp. 160ºC. Najlepiej obserwować.
Przepis na keto lukier (kliknij).
MAKROSKŁADNIKI
w jednej oponce bez polewy lub posypki (upiekłam 12 sztuk).
- białko ok. 7,8 g
- tłuszcz ok. 6,8 g
- węglowodany: ok. 4,7 g
- energia ok. 112,83 kcal.