Z CHRZANEM:
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 30 g startego sera żółtego,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka chrzanu,
  • garść posiekanego szczypiorku,
  • sól, pieprz.
Z FETĄ I OGÓRKIEM:
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 50 g fety,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku,
  • garść posiekanego koperku lub szczypiorku,
  • sól, pieprz.

WYKONANIE:

Jajka ścieram na tarce na średnich oczkach albo drobno kroję. Dodaję ser i resztę składników. Mieszam dokładnie.

W drugim wariancie postępuję jak wyżej. Jajka i fetę ścieram na średnich oczkach. Łączę z pozostałymi składnikami. 

Smacznego!