SKŁADNIKI
- 500 g wątróbki drobiowej,
- 2 średniej wielkości cebule,
- 2 łyżki musztardy,
- 3 łyżki śmietany,
- pół łyżki majeranku,
- sól, pieprz do smaku,
- tłuszcz do smażenia (smalec, masło).
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto przepisów znajdziesz w tym ebooku bestsellerze:
WYKONANIE
- Wątróbkę myję i osuszam.
- Cebulę obieram i kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam tłuszcz. Smażę na nim cebulę.
- W tym czasie kroję na mniejsze kawałki wątróbkę. Dodaję do cebuli i smażę razem przez 10 minut.
- Śmietanę mieszam z musztardą i majerankiem. Dodaję do wątróbki. Duszę jeszcze przez kilka minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
MAKROSKŁADNIKI w całości:
- tłuszcz ok. 156 g
- białko ok. 103,8 g
- węglowodany ok. 27,8 g
- kalorie 1926 kcal