Kategorie
Keto pieczywo

| BŁYSKAWICZNE BUŁKI BEZ GLUTENU (KETO, LOW CARB) Jak upiec keto bułki?

Wyjście awaryjne, gdy brak pieczywa🍞💛

SKŁADNIKI NA 3 BUŁKI

WYKONANIE

  1. Jajka roztrzepuję, dodaję wodę oraz ocet. Mieszam. Następnie dodaję suche składniki i dokładnie łączę. Odstawiam na 10-15 minut.
  2. Lepię 3 bułki, układam na rozgrzanej patelni z łyżką masła klarowanego, smalcu lub oleju kokosowego.
  3. Piekę pod przykryciem ok 4-5 minut na bardzo małym ogniu, po czym odwracam (gdy bułki wyraźnie podrosną) na drugą stronę i piekę kolejne 4-5 minut, tym razem może być bez przykrycia.
  4. Podczas pieczenia warto sprawdzać czy ogień nie jest zbyt mocny, żeby bułki nie spaliły się.

MAKROSKŁADNIKI

w całości / w jednej bułce (3):

  • białko 23 / 7,7 g,
  • tłuszcz 14 / 4,7 g,
  • węglowodany 3 / 1 g,
  • kalorie 276 / 92 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *